Grilovaný baklažán a šampiony

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Reklama - Tvoja fotka sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Suroviny
2 ks mlady baklažán
250 g čerstvéšampiňóny
olej olivový
korenie grilovacie


Postup prípravy receptu
1Baklazan umyjeme, nakrajame na hrubsie platky a celkom stedro osolime. Nechame tak 20 min odpocivat. Pusti prebytocnu stavu a horkost. Potom ho omyjeme, osusime papierovym obruskom a dame do vacsej nadoby. Sampiony umyjeme, prerezeme na polovice a prihodime k baklazanom. Zakvapneme olivovym olejom a posypeme grilovacim korenim. Misku zatvorime a poriadne zatrepeme, nech sa olej a korenie dostanu na kazdy kusok zeleninky.
2Nechame postat aspon pol hodinku a potom uz len kladieme na rozpaleny gril, alebo panvicku. Grilujeme z oboch stran tak 4- 5 minutiek, asi podla intenzity ohna, proste do hneda. Ak to pripravujete na panvicke ako my, najskor robte baklazany, lebo sampiony pustia vodu.
3Ked su baklazany opecene z oboch stran, vybereme na misu...
4... a prihodime na panvicku sampiony, tie som ja grilovala o nieco dlhsie, lebo grilovacia zmes obsahovala sol, takze najskor pustili vodu, tak sme museli cakat, kym sa odpari a az potom sa zacali chytat pekne do hneda. (cize ak najdete zmes bez soli, odporucam ju viac)
5my sme si stihli este aj cersty chlebik k tomu napiect ( to sa vam na grile asi nepodari .o)))
6ku grilovenaj zeleninke som este podavala nakrajane cerstve paradajky a uhorky, ale foto uz som nestihala, vona jedla a cerstveho chlebika bola silnejsia ako moje umelecke ambicie fotografa
Game info
Dátum pridania:
15-05-2014

321 x zobrazené
Vložil:

Vanda


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook