Sviečková na smotane

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Reklama - Tvoja fotka sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Suroviny
1,2 kgmladého býčka
6 ksmrkva vačšia
3 kspetržlen
1 kszeler vačší
3 kscibule
4 PLolej
250 mlsmotana na varenie 10%
200 mlsmotana kyslá 16%
2 PLpaprika červená mletá
soľ
mleté čierne korenie
5 ksborievky sušené celé
2 ksbobkový list
kryštálový cukor podľa chuti


Postup prípravy receptu
1Sviečkovú som nevarila 15 rokov. Určite je tu mnoho skvelých receptov na toto úúúúúžasne jedlo, ale ja som taká šťastná že sa mi tak skvele vydarilo, že som sa musela "pochváliť" .o)
2Hovädzie je náročné /časovo/ na varenie, preto ak natrafíte na mladeho býčka, neváhajte .o)) Mäso v celku, umyjeme, odblaníme, osušíme.
3Mrkvu, petržlen, zeler, očistíme, umyjeme, nakrajame na kolieska. Cibulu osupeme, umyjeme, nakrajame na kocky.
4Do hrnca dame olej, na nom oprazime cibulku. Zo vsetkych stran poopekame masko v celku. Ked je zatiahnute, vyberieme ho. Na cibulke oprazime par sekund mletu cervenu papriku, pridame nakrajanu zeleninku, tiez chvilku poopekame, pridame borievky, bobkovy list, osolime, okorenime, pridame masko, zalejeme vriacou vodou a nechame dusit. Nemam kuchtu, tak som masko dusila asi tri hodiny.
5Ked je masko makke, vyberieme ho z hrnca. Vylovime, bobkove listy a borievky. Ponorným mixerom pomixuje uz aj tak viacmenej rozvarenu zeleninku. Pridala som asi lyzicu krystaloveho cukru, smotanu aj slahacku zamiesala a cakala na prevretie. Zatiam som masko nakrajala na platky a ked omacka zovrela, vypla som ohen a masko dala naspat do omacky aby neoschlo.
6Snažila som sa nedávať vela oleja a aj smotany som pouzila s čo najnižším obsahom tuku, nech sa na mna moc moj pankreas nehneva. Velmi som si pochutila, verim, ze bez zdravotnych nasledkov. Raz do roka treba aj zhresit ... Knedlu som sa zatial neodvazila robit doma, ale rano som si na Mileticke jednu fantasticku zakupila
Game info
Dátum pridania:
15-05-2014

1338 x zobrazené
Vložil:

Vanda


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook