Aténsky šalát

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Aténsky šalát
Suroviny a ingrediencie:

250 g paradajok, 250 g šalátovej uhorky, červená cibuľa, 250 g vykôstkovaných čiernych olív, slaný syr (feta ap.), med, ½ citróna, 4 PL olivového oleja, oregano, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Uhorku pozdĺžne rozpolíme a vydlabeme. Dužinu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a dáme do misy. Olivy pridáme k uhorke. Červenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska alebo nakrájame nadrobno cibuľky s vňaťou a pridáme do šalátovej misy. Paradajky nakrájame na štvrtky a zbavíme semien. Dužinu nakrájame a pridáme do šalátovej misy k ostatným surovinám. Všetko nakoniec v mise opatrne premiešame. Do olivového oleja vmiešame med a zmes pridáme do šalátu. Z citróna vytlačíme šťavu a podľa chuti ju nalejeme na šalát. Ak je syr v náleve, zlejeme ho a potom nakrájame na obdĺžniky, ktoré dáme navrch. Osolíme a okoreníme, zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky. Šalát rozdelíme na tanieriky a ozdobíme lístkami oregana.
Game info
Dátum pridania:
02-11-2014

70 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook