Rímsky šalát Caesar

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Rímsky šalát Caesar
Suroviny a ingrediencie:

2 vajcia, sardelový rez, 2 strúčiky cesnaku, 110 g tvrdého syra (parmezán), cibuľa, biele pečivo, 2 PL balzamikového octu, 1 dl citrónovej šťavy, 1 PL dijonskej horčice, 1 ČL worcesterskej omáčky, 1 dl olivového oleja, 1 ČL mletého čierneho korenia, hlávka rímskeho šalátu

Postup:

Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme dozlatista na olivovom oleji a na nej opečieme kocky bieleho pečiva. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, rozkrojíme a žĺtky vyberieme. Bielky odložíme na chladné miesto na neskoršie použitie. Do mixéra dáme citrónovú šťavu, ocot, sardelu, horčicu, olúpaný cesnak, worcesterskú omáčku, čierne korenie, žĺtky a soľ. Zakryjeme a mixujeme, pritom postupne pridávame tenkým prúdom olej. Zakryté odložíme na 60 min. na chladné miesto. V šalátovej mise zmiešame potrhané listy rímskeho šalátu s opečeným pečivom (krutóny Caesar) a nastrúhaným parmezánom. Prelejeme zálievkou a opatrne premiešame. Okamžite podávame.
Game info
Dátum pridania:
03-11-2014

68 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook