Ryžový šalát s fetou, paprikou a feniklom

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Ryžový šalát s fetou, paprikou a feniklom
Suroviny a ingrediencie:

150 g ryže natural alebo "divej", 125 g syra feta, 200 g feniklu, červený grapefruit, struk žltej papriky, 100 g bieleho nízkotučného jogurtu, 50 g tvarohu, 1 ČL nakladaného zeleného korenia, soľ, 3 ,5 dl vody

Postup:

Ryžu varíme asi 30 min. v osolenej vode, kým všetka voda nevsiakne. Potom necháme ryžu vychladnúť. Fenikel omyjeme, vňať odrežeme a odložíme. Buľvu rozkrojíme napoly a nakrájame na rezančeky. Papriku omyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semenníka a zrniečok a tiež nakrájame na rezančeky. Grapefruit olúpeme až na dužinu a dieliky povykrajujeme ostrým nožom. Šťavu zachytíme a odložíme. Fetu pokrájame na hrubšie kocky. Zmiešame jogurt, čerstvý syr, zachytenú grapefruitovú šťavu a podrvené zrnká zeleného korenia. Osolíme. Syrovú masu zmiešame s uvarenou ryžou, zeleninou, dielikmi grapefruitu a nakrájanou fetou. Podľa potreby dosolíme. Feniklovú vňať najemno nasekáme a šalát ňou posypeme. Môžeme ozdobiť kopčekom bieleho jogurtu.
Game info
Dátum pridania:
31-10-2014

145 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook