Šalát z tofu s avokádom

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Šalát z tofu s avokádom
Suroviny a ingrediencie:

300 g tofu, 2 avokáda, malá cibuľa alebo šalotka, strúčik cesnaku, 50 g píniových orieškov, 250 g kokteilových paradajok, 5 PL oleja z vlašských orechov, 1 PL panenského olivového oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 4 PL balzamikovového octu, mleté čierne korenie, soľ, 200 g rokety, zväzok potočnice lekárskej

Postup:

Lístky potočnice a rokety otrháme zo stoniek, opláchneme a necháme odkvapkať. Avokáda rozpolíme a odstránime kôstky. Dužinu vyberieme zo šupky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Očistený cesnak a cibuľu nadrobno nasekáme. Píniové oriešky nasucho opražíme dozlatista a odložíme. Z balzamikového octu, oleja, čierneho korenia a soli ušľaháme zálievka. Paradajky omyjeme a prepolíme. Na oleji zosklovatíme cibuľu a cesnak, pridáme roztlačené tofu, všetko spolu opečieme a necháme vychladnúť. Preložíme do väčšej misy, premiešame s nasekanou roketou, potočnicou, nakrájanými paradajkami a avokádom. Posypeme opraženými píniovými orieškami. Rozdelíme na taniere a podávame buď len tak, alebo s krajcami bieleho chleba.
Game info
Dátum pridania:
02-11-2014

175 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook