Šošovicový šalát s jemnou zálievkou

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Šošovicový šalát s jemnou zálievkou
Suroviny a ingrediencie:

200 g šošovice, 2 cibule, strúčik cesnaku, ½ šalátovej uhorky, struk žltej papriky, 4 PL olivového oleja, 2 ČL dijonskej horčice, 4 PL balzamikového octu, bobkový list, 2 klinčeky, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup:

Šošovicu s celou olúpanou cibuľou, do ktorej napicháme bobkový list a klinčeky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať, cibuľu vyberieme. Olej ušľaháme s horčicou, čiernym korením, soľou a octom. Uvarenú cibuľu spolu s cesnakom nasekáme, vložíme do zálievky a necháme 15 min. odležať. Uhorku a papriku očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, z papriky odstránime semenník a všetko omyjeme. Uhorku nakrájame na hrubšie kolieska, papriku na rezance. Od každého trocha odložíme, zvyšok pokrájame na kocky. Uvarenú šošovicu premiešame so zeleninou a so zálievkou, osolíme a okoreníme čiernym korením. Podávame ozdobené plátkami uhorky a paprikovými rezancami posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Game info
Dátum pridania:
31-10-2014

221 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook