Vaječné carpaccio

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Vaječné carpaccio
Suroviny a ingrediencie:

8 vajec, 2 zemiaky, 1 PL horčice, 4 PL bieleho vínneho octu, štipka práškového cukru, 8 PL oleja, mleté čierne korenie, soľ, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, estragón, mäta, pažítka), rukola na ozdobu

Postup:

Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, nakrájame na krájači na vajcia a po dve rozložíme na jeden tanier ako samostatnú porciu. Zľahka osolíme a okoreníme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, roztlačíme vidličkou, prípadne pretlačíme cez sitko. Ochutíme horčicou, octom, soľou, korením a cukrom. Dobre premiešame a do zmesi postupne po malých dávkach zapracujeme olej. Bylinky a rukolu umyjeme, osušíme, podľa veľkosti natrháme alebo nasekáme, zmiešame a rozložíme na vajcia. Všetko nakoniec zalejeme zemiakovým dresingom.
Game info
Dátum pridania:
03-11-2014

30 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook