Vajíčkový šalát s údeninou a jablkom

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Vajíčkový šalát s údeninou a jablkom
Suroviny a ingrediencie:

4 vajcia, 100 g tvrdého syra (eidam), 50 g šunkovej salámy, 200 g zemiakov, jablko, sterilizovaná uhorka, cibuľa, paradajky, 2,5 dl majonézy alebo bieleho jogurtu, 2 PL oleja, citrón, cukor, mleté biele korenie, soľ, listy hlávkového šalátu

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a pokrájame na kocky. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme a pokrájame na plátky. Z ošúpaného jablka odstránime jadrovník a pokrájame na kocky. Pridáme na kocky pokrájaný syr, salámu, uhorku, a nadrobno posekanú cibuľu. Napokon pridáme pokrájané zemiaky a jablko. Polejeme olejom, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, zľahka premiešame. Šalát uložíme na menšie misky, obložíme listami šalátu, ozdobíme kolieskami paradajok a do stredu uložíme kôpku majonézy (jogurtu). Podávame s tmavým chlebom.
Game info
Dátum pridania:
03-11-2014

104 x zobrazené
Vložil:

Vierka


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook