Vianočková žemľovka

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
       
Reklama - Tvoja fotka sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Suroviny
1 ksvianočka
3 ksvajcia
200 mlmlieko
250 gtvaroh mäkký
2 balcukor vanilkový
2 ksjablká
2 balcukor škoricový
20 ghrozienka
1 PLcukor práškový
med


Postup prípravy receptu
1Zapekaciu misu vymastime maslom a vysypeme struhankou. *************** V miske zmiesame jedno cele vajicko s mliekom a lyzicou medu. Vianocku nakrajame skor na tensie platky, z oboch stran namocime v mlieku a ulozime na spodok zapekacej misky. Ja som krajala dost natenko, tak som dala dve vrstvy.
2Dalsie dve vajicka rozdelime na bielka a zltky. Tvaroh zmiesame so zltkami a vanilkovym cukrom. Navrstvime na platky vianocky.
3Jablcka umyjeme, ocistime, nastruhame, zmiesame so skoricovym cukrom a hrozienkami, ktore boli chvilku namocene v horucej vode. Navrstvime na tvaroh. Nase jablcka boli pomerne kysele, tak som ich este postrasila asi dvoma lyzicami medu.
4Potom pride dalsia vrstva ponamacanych vianockovych platkov, az do pominania. Vlozime do vyhriatej truby na 15 minut.
5Do bielkov co ostali pridame stipku soli a pr. cukor, vymiesame tuhy sneh. Vytiahneme zemlovku z truby, navrstvime na vrch a nechame par minutok zapiect, do bledunkohneda.

6Teraz tazka cast, po vytiahnuti zemlovky z truby, treba pockat, kym trocha vychladne, inak sa pri krajani zvykne "rozpadnut"
Game info
Dátum pridania:
15-05-2014

385 x zobrazené
Vložil:

Vanda


avatar



Najhľadanejšie tagy k tomuto receptu: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook